zelfstandigen

 

Het lidmaatschap staat open voor ZZP en MKB ondernemers die ingeschreven staan bij de kamer van koophandel. Je haalt je hoofdinkomen uit je bedrijf. Iedereen die nog niet de AOW gerechtigde leeftijd heeft bereikt mag meedoen. 

Je lidmaatschap eindigt op het moment dat je de AOW gerechtigde leeftijd bereikt. Deze is afhankelijk van je leeftijd. Voor zelfstandigen die geboren zijn na 30 september 1955 is dat minimaal 67 jaar en drie maanden

Om te voorkomen dat een Ziektefonds  belast wordt met mensen die al ziek zijn kun je je alleen aanmelden als je op het moment van aanmelden gezond bent. Gezond betekent dat je in de 12 maanden voorafgaand aan het lidmaatschap volledig en aaneengesloten hebt gewerkt en niet ziek thuis hebt gezeten. Ook als je bekend bent met het feit dat je op termijn een grote kans loopt om door ziekte, zwakke gezondheid of een behandeling arbeidsongeschikt te raken, dan kun je geen lid worden. 

De leden van Ziektefonds  bepalen wie er lid kan worden. Het bestuur of een ballotage commissie doet de intake van nieuwe leden.
 

 

veelgestelde vragen

 

  • Is Ziektefonds NL een verzekering?
  • Wat gebeurt er als iemand fraudeert?
  • Hoe kan ik meedoen?
  • Is er in mijn regio ook een Ziektefonds?
  • Hoe krijg ik meer informatie?
  • Kan ik Ziektefonds NL combineren met een arbeidsongeschiktheidsverzekering?
  • Hoe werkt een webcamadviesgesprek?

 

agenda

 

Informatiebijeenkomst Ziektefonds Limburg maandag 11 december 20:00 uur.  Klik op deze link om je aan te melden.

 

Vrijblijvend informatief online gesprek?

Meer weten over Ziektefonds NL? Maak dan een afspraak voor een telefoon&beeldscherm gesprek. Klik op deze link om een datum in te plannen op een dag en tijdstip waarop het jou schikt.  Op het afgesproken tijdstip bellen wij je op en geven je een link waarmee je kunt meekijken op ons scherm. Handig om een korte presentatie te laten zien.Het werkt super makkelijk, je hebt alleen een computer met een internetverbinding nodig.